Locuri ce merita sa le vizitezi in Romania

aprilie 26, 2013 – 12:52 pm

Pentru ca in timpul liber imi place foarte mult sa conduc si sa vad locuri frumoase din Romania, mai jos va prezint cateva locatii care nu sunt asa de cunoscute, dar care merita vazute!

1) Vulcanul stins de la Racoş, jud. Brasov

La Racoş am fost anul trecut prin toamna. Cand am descoperit locatia mi s-a parut foarte interesanta si am vrut sa merg sa vad unde au avut loc activitati vulcanice acum zeci de mii de ani. Se poate ajunge foarte usor cu masina pana aproape de vulcanul stins, se trece prin satul Racoş. Pe Google Maps se poate vedea prin coordonatele 46.029955 / 25.418758. Peisajul este incredibil de frumos, dar las ca pozele sa vorbeasca.

Panorame vulcan Racos vazut de sus:

Panorama Racos1

Panorama Racos2

Panorame vulcan Racos vazut din interior:

Panorama Racos3

Panorama Racos4

2) Muzeul Trovanților din Costeşti, jud. Valcea

Este o locatie la care vroiam sa ajung inca de anul trecut, numai ca atunci cand am trecut prin zona era noapte. Saptamana trecuta am facut o iesire si am ajuns si la Trovanti.  Exista un mic indicator intr-o curba la intrarea din satul Costeşti (aveti grija sa nu treceti pe langa el). Se poate face un mic popas, exista o bancuta, masina se lasa pe marginea drumului. Pentru mine sunt niste pietre mai mari, dar pentru pasionatii de geologie sunt altceva. Coordonatele pentru Google Maps sunt: 45.137765 / 24.068921

Poze Muzeul Trovanților:

trovanti1 trovanti2trovanti3 trovanti4trovanti5 trovanti6

3) Băile Romane de la Geoagiu-Băi, langa Orăştie, jud. Hunedoara

Daca aveti drum spre Hunedoara sau Deva este pacat sa nu va abateti de la drum 18 km pentru a merge la Baile Romane de la Geoagiu-Bai. Drumul de acces este foarte bun, iar langa Baile Romane este si un strand foarte mare. Zona este foarte curata si ingrijita.

baile romane1 baile romane2

Panorama Baile Romane vazut din interior:

baile romane de la Geoagiu Bai

La nici una din locatii nu exista nici un fel de taxa de acces.

Post a Comment