Atractii si obiective turistice din Malta

ianuarie 27, 2019 – 7:18 pm

La inceput de an 2019 am fost plecat in Malta pentru a-mi sarbatori ziua de nastere (34 ani), unde m-am bucurat de temperaturi de 16-17 grade si de multitudinea de obiective turistice pe care le ofera aceasta insula.
In anul 1530 cavalerii ioaniti au ajuns pe insula Malta si au salvat-o de asediul turcesc. Ei au inceput construirea unei capitale noi Valletta.
Valletta – capitala insulei Malta unde poti descoperi palate, biserici, muzee si un port impresionant. Valleta e cea mai mica capitala din Europa, are aproximativ 1,3 kilometri pe lungime, respectiv 600 de metri latime si multe stradute paralele inguste, in panta. Sunt renumite balcoanele traditionale coloarte cu influente arabe.
Obiective turistice Valletta:
– The Triton Fountain – Fantana Tritonilor este amplasata la intrarea in oras
– Republic Street – strada Republicii este bulevardul central
– Upper Barrakka Gardens – o gradina publica ce ofera o priveliste asupra portului
– Lower Barrakka Gardens – include un monument in forma de templu
– fortareata St Elmo
– Victoria Gate
– Saint John’s Co-Cathedral – Catedrala Sfantul Ioan este un obiectiv emblematic al Vallettei, interiorul este superb. O data cu biletul primiti o brosura si un ghid audio.

Mdina – este fosta capitala a Maltei, un oras cetate, fortificat. Mdina este cunoscut ca Orasul Tacerii, peste tot sunt semne cu Pastreaza linistea. Se poate vizita Catedrala Saint Paul, unde intrarea este gratuita daca aveti bilet la Mdina Cathedral Museum.

Alipit Mdinei este orasul Rabat. Aici se gasesc catacombele Sfantului Pavel din Rabat – St Paul’s Catacombs locul in care se spune ca a locuit Sfantul Paul timp de 3 luni, cat a stat in Malta.

Mosta – Domul din Mosta este al 3-lea cel mai mare dom din lume.

Popeye Village – Satul Popeye a fost construit ca decor de film pentru pelicula Popeye 1980. Este amplasat intr-un golfulet cu ape turcoaz fiind una dintre cele mai importante atractii turistice.

Marsaxlokk – situat la 30 de minute de mers cu autobuzul din Valletta. Este un orasel pescaresc renumit pentru zona cu barci multicolore (barcile traditionale malteze – luzzu).

Blue Wall and Grotto Viewpoint – partea vestica a Maltei ofera una dintre cele mai frumoase peisaje, Grota Albastra.

Transportul in Malta este dezastruos, deoarece autobuzele care circula intre obiectivele de pe insula intarzie foarte mult! Daca doriti sa inchiriati o masina trebuie sa sititi ca in Malta se circula pe stanga, ca in Marea Britanie.
In Malta se gasesc Templele megalitice de acum aproape 6000 de ani, unele dintre cele mai vechi locuri religioase ale lumii, dar din pacate eu nu am ajuns acolo.

Post a Comment