Zbor cu balonul in Cappadocia

aprilie 25, 2019 – 6:49 pm

Cappadocia este cel mai frumos loc din lume de unde poti sa zbori cu balonul cu aer cald. Pentru a ne bucura de o vacanta in acest loc minunat si a putea explora toate obiective turistice din Cappadocia am ales sa mergem cu masina. Cazarea am rezervat-o in Goreme, fiind cel mai faimos oras din regiune. Aici gasiti o multime de hoteluri, restaurante, magazine, dar si agentii de turism care se ocupa de zborul cu balonul. Pretul unui zbor este in functie de numarul de persoane din balcon, cu cat sunt mai multe persoane pretul scade, cu cat sunt mai putine persoane pretul creste. Noi am dat 160 euro de persoana. Tot de la agentii veti primi o harta cu toate atractiile turistice din Cappadocia.
Dimineata, inainte de rasarit, in jurul orei 5, vei fi preluat de o masina din fata hotelului si dus in locul de unde “decoleaza“ baloanele. Peste 100 de baloane zboara in fiecare dimineata pe cerul Cappadociei, este fantastic de frumos, nu poate fi descris in cuvinte. Peisajul si zborul fac ca experienta sa fie cu adevarat unica in viata ta si de neuitat.


Atractii si obiective turistice din Cappadocia:

Uchisar – cel mai inalt punct, seamana cu un castel cu aspect de musuroi

Kaymakli Underground City – Orasul subteran Kaymakli. Este cel mai mare complex subteran si cuprinde 8 etaje sub pamanat, din care 4 sunt deschise pentru turisti.

Goreme Open Air Museum – Muzeul in aer liber din Goreme. Este un muzeu in aer liber cu zeci de manastiri sapate in stanca, fiecare manastire are cate o biserica proprie. Aceste biserici sunt printre cele mai vechi din lume.

Goreme National Park – Parcul National Goreme

Love Valley

Pasabag sau Valea Calugarilor – aici toate stancile au forma de ciuperci

Panorama de la Sultan Cave Hotel

Ikman – este o incapere cu sute de covoare turcesti, un loc unde multi isi fac poze pentru profilul Intagram

Sunset Point in Goreme – este locul perfect in care dimineata poti admira toate baloanele pe cerul Cappadociei si seara apusul, un loc superb pentru a face multe poze.

Petrece o seara turceasca la unele din restaurantele din zona, unde te vei bucura din plin de mancare gustoasa, muzica si dansurile traditionale. Rezervariile se fac tot la agentiile de turism.

Zborul cu balonul a fost una dintre cele mai frumoase experiente pe care am trait-o, iar Cappadocia a urcat in topul celor mai frumoase locuri vizitate pana in prezent. Recomand o astfel de experienta pentru ca amintirea unui asemenea zbor va ramane pentru totdeauna.

Post a Comment