Atractii si obiective turistice din Lisabona

ianuarie 28, 2018 – 8:46 pm

Anul acesta de ziua mea de nastere (33 ani) am ales o destinatie turistica excelenta: capitala Portugaliei, Lisabona. Este una dintre cele mai frumoase capitale europene cu cladiri istorice cu o arhitectura impresionanta si o bucatarie delicioasa.
Cele mai importante atractii si obiective turistice din Lisabona:

Elevador da Bica – Funicularul Bica este renumit in intreaga lume, este de fapt un funicular tip vagon de tramvai galben pe sine. Nu trebuie ratat atunci cand ajungeti la Lisabona.
Estrela 28 – renumitul tranvai galben ofera un tur la multe dintre atractiile principale ale Lisabonei.
Castelul Sao Jorge – este situat in cartierul Alfama, pe cel mai inalt varf al Lisabonei si ofera cea mai buna priveliste a orasului.
Cartierul Alfama – aflat pe deal, este cel mai vechi cartier din Lisabona si contine multe atractii istorice importante precum si multe restaurante si baruri.
Catedrala Se – este cea mai veche biserica din Lisabona.
Praca do Comercio – Piata Comertului este una dintre cele mai spectaculoase atractii cu un spatiu imens pana aprope de linia apei.
Elevador de Santa Justa – Funicularul Santa Justa este singurul lift cu ascensiune verticala – de sus te poti bucura de o panorama impresionanta asupra Lisabonei.
Carmo Archaeological – a fost construita in stil gotic, iar la marele cutremur din 1755 tavanul s-a prabusit si nu a fost renovat niciodata. Ruina bisericii Do Carmo se poate vizita impreuna cu Muzeul de Arheologie aflat la demisolul cladirii.
Rossio square lisbon – aici se gasesc cele mai renumite restaurante, baruri si magazine din Lisabona. In apropiere este Gara Rossio de unde se poate lua trenul spre Sintra.
Miradouro de Santa Catarina – “miradouro” inseamna “belvedere”, cel mai indicat este sa ajungeti la apusul soarelui pentru a va bucura de o priveliste impresionanta.
Manastirea Jeronimos – este o manastire contruita in stil gotic. Aici se afla mormantul lui Vasco da Gama.
Monumentul Descoperirilor – Monumentul Descoperirilor reprezinta este un vas cu trei panze pregatit sa plece, cu exploratorii portughezi care au descoperit lumea.
Torre de Belem – Turnul Belem a fost punctul de plecare pentru multe calatorii celebre, precum cea a lui Vasco da Gama. Este unic in lume si cunoscut pentru stilurile gotic, venetian si bizantin,
fiind unul dintre cele mai renumite simboluri ale Lisabonei
Podul 25 Aprilie – este un pod suspendat ce leaga orasul de cartierul Almada. Este o copie a podului Golden Gate din San Francisco.
Cristo Rei – Statuia lui Hristos este un monument catolic si a avut ca model statuia din Rio de Janeiro. Se poate ajunge sus cu liftul la 82 metri inaltime, unde te vei bucura de o vedere panoramica asupra Lisabonei si a Podului 25 Aprilie.
Parcul Edward VII – situat in centrul orasului este cel mai mare din Lisabona si ofera o priveliste impresionanta asupra orasului si asupra raului Tajo.
Oceanario de Lisboa – Acvariul din Lisabona gazduieste 25 000 de specii de animale marine si plante. In 2015 fost catalogat drept cel mai frumos acvariu din lume.
Telefericul din Lisabona – trecand cam la 20 metri deasupra solului intre Torre Vasco da Gama si Oceanario ofera o priveliste uimitoare.
Podul Vasco da Gama – este cel mai nou pod din Lisabona.

Post a Comment