Castelele din Sintra Portugalia

februarie 4, 2018 – 3:06 pm

Sintra este o destinatie turistica ce trebuie neaparat vizitata cand ajungi in Lisabona, pentru asta trebuie sa iti rezervi o zi intreaga. Sintra a reprezentat resedinta de vacanta a regilor si nobililor Portugaliei. Se afla la 30 de kilometri de Lisabona si se poate ajunge cu trenul din gara Rossio, calatoria dureaza aproximativ 40 minute. In centrul orasului Sintra sunt autobuze care urca pana la Palatul Pena si Castelul Maurilor.

Palacio Nacional da Pena – Palatul Pena este desprins dintr-o poveste si este unul dintre cele mai impresionante castele din lume. Palatul este pictat in toate culorile si are multe terase, balcoane si turnulete, sunt de o frumusete deosebita. Palatul Pena este considerat una dintre cele 7 minuni ale Portugaliei.

Castelo dos Mouros – Castelul Maurilor este situat in apropiere de Palatul Pena. Este o fortareata construita pe stanci foarte abrupte. Castelul este o ruina, dar zidurile de piatra si turnurile sale sunt spectaculoase.

Quinta da Regaleira – Palatul Quinta de Regaleira se afla la 700 metri de oras. Este renumit pentru tunelurile subterane construite in gradina cum este Fantana Initierii (Poco Iniciatico) avand scari in spirala. Harta pe care am primit-o la intrare a fost de mare ajutor pentru a parcurge toata gradina plina de vegetatie si pentru a vedea tot ce are de oferit. Palatul Quinta de Regaleira a fost preferatul meu.

Post a Comment