Insula Kefalonia

august 21, 2016 – 2:48 am

Insula Kefalonia este cea mai mare dintre insulele ionice si este renumita pentru plajele frumoase si pentru pestera Melissani. Capitala insulei este orasul Argostoli, insa am stat cazat in orasul Sami, acesta fiind foarte aproape de pesterile Melissani si Drogarati.
Cel mai frumos apus se poate vedea la Petani Bay Hotel.

Cand am vazut prima data poze cu pestera Melissani, am stiut ca trebuie sa ajung in Kefalonia. Pestera are lac cu un amestec de apa de mare si apa dulce ce poate fi vizitata cu barca. Partea superioara a pesterii s-a surpat, iar razele de soare fac ca apa sa fie foarte limpede, lacul avand o adancime de 39 m.

Pestera Drogarat este renumita pentru stalactitele si stalagmitele imense, dar si pentru grota principala cu dimensiunile de 65×45 m si o inaltime de 20 m, unde se tin concerte de opera.

Plaja Myrtos este considerata printre cele mai frumoase plaje din Grecia, fiind populara pentru panorama sa. Accesul la plaja se face pe un drum ce coboara in serpentine.

Xi Beach este una dintre cele mai populare plaje din Kefalonia, datorita nisipului de culoare rosiatica.

Plaja Antisamos este situata intr-un golf, fiind inconjurata de vegetatie bogata si este acoperita de pietricele albe.

Muntele Ainos are o altitudine de 1682 metri, se poate ajunge cu masina pe un drum asfaltat, dupa care se mai urca la pas timp de 20 de minute. De sus se poate vedea toata splendoarea insulei pe ambele parti.

Ca si dezavantaje o reprezinta drumurile foarte inguste si viata de noapte nefiind prezenta pe insula. Pot spune ca am avut o vacanta reusita si ca Insula Kefalonia ofera relaxare si odihna.

 

ps: mi-am facut cont pe instagram

Post a Comment