1300 km in 2 zile

septembrie 29, 2011 – 10:36 pm

Zilele trecute m-am intors dintr-o frumoasa excursie prin tara. Daca in august am fost la salina Turda (Cluj) si la Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia), de data asta am fost spre Timisoara. Mai jos avem traseul:
– am plecat la 4 dimineta din Ploiesti spre Brasov – Sibiu, dupa care am luat-o pe miniautostrada Sibiu – Sebes, prima oprire a fost la Orastie la Arsenal Park unde am facut o mica sedinta foto cu tancurile ce erau in afara incintei (din pacate unitatea militara se deschidea la ora 10 si cum eram grabit, n-am asteptat 🙂 )
– la putini km a urmat Deva, unde am vizitat cetatea Devei, am ramas placut surpins de modelul telecabinei (pe sina) diferita fata de ce am mai vazut prin alte parti. Din pacate nu prea a mai ramas mare lucru din cetate, dar s-a recompensat cu privelistea orasului care se vedea de acolo de sus.
– a urmat Hunedoara – Castelul Corvinilor (de foara multa vreme vroiam sa merg) este cel mai frumos castel pe care l-am vazut pana acum.
– la Hateg am mers la „cea mai mare rezervatie de zimbri” , ma rog erau doar 6
– o mica oprire a fost Sarmizegetusa la ruinele Ulpia Traian, frumos dar nu prea 🙂
– am luat-o prin Caransebes spre Lugoj, unde ne-am oprit la Podul de Fier, destul de frumos.
– pe la ora 19 am ajuns in Timisoara unde am fost asteptat de Gigi, ne stim de ani, de la inceputurile mele in online, este printre cei mai buni programatori cu care lucrez.
– Am fost la Iulis Mall sa mancam (mult mai mare fata de cel din Iasi, unde am fost anul trecut), dupa care m-am cazat pentru o noapte.
– de dimineta Gigi ne-a aratat centrul orasului, am fost sa fac cateva poze la blocul care inca are urme de la revolutie (gaurile de gloante din perete), am facut cateva poze in Piata Victoriei si Piata Unirii (un fel de Sibiu, dar mai frumos.)
– la ora 12 am parasit Timisoara cu destinatia Orsova.
– prima oprire a fost la Baile Herculane, unde ne-am „revergorat” cu niste apa de izvor si am cumparat niste magneti (e de mers aici la batranete).
– la Orsova chiar la intrare in oras ne-am oprit pentru a socializa cu pescarii, dupa care am mers 30 km pana la Capul lui Decebal (la Cazane), unde am ramas foarte impresionat de frumusetea peisajului.
– am luat-o pe langa Dunare pe la Portile de Fier pana la Drobeta Turnu Severin catre destinatia Targu Jiu.
– La Targu Jiu am facut o sedinta foto la Coloana Infinitului si Poarta Sarutului.
– s-a facut seara si usor am luat-o spre casa, Valcea-Pitesti-Targoviste.
– la ora 1 dimineta eram in Ploiesti.

hunedoara

Wow cel mai lung post al meu de cand am blogul 🙂

Post a Comment