Vacanta de Paste – Venetia si Verona

aprilie 28, 2014 – 9:40 pm

Anul acesta am avut parte cu adevarat de un Paste special! Am vizitat 2 dintre cele mai cunoscute orase ale iubirii: Venetia si Verona. Pot spune ca mi-au placut foarte mult, in special Venetia care mi-a lasat o impresie minunata.

Venetia este unica prin stradute inguste pline de turisti si poduri mici ce duc toate catre Piata San Marco, loc unde ne-am dedicat cel putin o ora jucandu-ne cu porumbeii. Aici am vizitat Palatul Dogilor care reprezinta o adevarata capodopera de arta a Venetiei (arhitectura, picturi, sculpturi, mobilier etc.). Prin el se face trecerea si pe Podul Suspinelor (Ponte dei Sospiri). Tot in Piata San Marco se afla Basilica San Marco, Torre dell’Orologio si Campanile. Pentru a ajunge in turnul Campanile a trebuit sa stam la o coada destul de mare, dar s-a meritat pentru ca de sus poti admira toata Venetia din toate unghiurile. In Veneitia am mancat cele mai bune paste de pana acum si am servit cea mai buna inghetata, atat de buna incat am luat 2. Majoritatea magazinelor de suveniruri sunt pe langa Canal Grande, loc de unde mi-am luat magneti pentru colectia mea.

Venetia Canal Grande

Piata San Marco Campanile

gondole Palatul Dogilor

O alta zi mi-am dedicat-o in orasul lui Romeo si Julieta. Aici am vizitat Arena din Verona la fel de mare ca si Arena din Croatia, Casa di Giulietta (casa Julietei), loc unde indragostitii din toate colturile lumii isi lega iubirea, punand un lacatel pe o poarta inalta. Tot aici se afla si celebrul balacon al Julietei unde Romeo ii canta serenade. Centrul vechi al Veronei este in Piazza delle Erbe, unde se afla Torre dei Lamberti. Aici coada nu a fost asa de mare, dar pe langa lift au mai fost si ceva scari pentru a ajunge in varf, loc de unde poti admira toata Verona. Un alt loc cunoscut este Ponte Pietra si foarte aprope se afla Castelvecchio.

Arena din Verona Verona

casa Julietei Ponte Pietra

La nici 50 km de Verona se afla statiunea Sirmione fiind o penisula pe lacul Garda (cel mai mare lac din Italia). Aici am mancat cea mai buna pizza.

Am ramas cu amintiri si impresii foarte bune despre Italia, lucru care ma face sa-mi doresc sa ajung cat mai repede la Roma.

Post a Comment