30 ani

ianuarie 30, 2015 – 1:07 pm

Iata ca a venit vremea sa schimb prefixul si ca in fiecare an am sarbatorit printr-o vacanta. Anul acesta am mers intr-un city break la Roma. Pentru mine a fost o noutate pentru ca am mers pentru prima data cu avionul si mi-a placut foarte mult, usor, usor o sa renunt la deplasatul cu masina in afara tarii. Roma este spectaculoasa, sunt foarte multe de vizitat si de facut aici, in topul calatoriilor mele a urcat pe locul 2, dupa Paris. Desi am stat 3 zile, am apucat sa vizitez principalale obiective turistice din Roma, inclusiv Vaticanul. Am cumparat Roma Pass, care iti ofera transport gratuit pe toate mijloacele de trasnport din Roma, plus intrare gratuita la 2 muzee.

Obiective turistice Roma:

– Colosseum, Arcul lui Constantin, Forumul Roman + Dealul Palatin, Columna lui Traian
– Monumento di Vittorio Emanuele (Altare della Patria)
РMuzeul Capitolino (aici se afla Lupoaica cu Romulus si Remus, una la exterior si alta in muzeu )
– Largo di Torre Argentina (aici a fost asasinat Caesar)
– Panteonul din Roma (intrarea este gratuita)
– Columna di Marco Aurelio
– Fontana di trevi (din pacate era in reconditionare, dar tot am aruncat un banut conform legendei)
– Piazza del Spagna (Treptele Spaniole), Piazza del Popolo
– Vatican, Basilica San Pietro (intrarea este gratis, dar am stat o ora jumate la coada, pentru a urca pe cupola se ia liftul si costa 7 euro)
– Castelul Sant’Angelo
– Palazzo di Giustizia
– Piazza Navona
– Ponte Rotto
– Bocca della Verita
– Piramida lui Cestius

Si lista poate continua, dar eu am avut timp doar de cele enumerate mai sus, desigur fiind si cele mai importante. In plus m-am bucurat de o vreme foarte frumoasa, in comparatie cu vremea din Romania din luna ianuarie.

Roma

Stanca Ginel

Vatican

P.S: Daca ajungeti la Roma, neaparat sa incercati inghetata de la Gelateria Flor, cea mai buna inghetata mancata vreodata si evident pizza si paste.

Post a Comment