Oracolul din Delphi

august 22, 2016 – 10:42 pm

In Grecia antica Delphi era considerat ca fiind centrul universului, legenda spune ca Zeus ar fi dat drumul la 2 vulturi, din capetele opuse ale pamantului, iar ei s-au intalnit in locul in care se gaseste Delphi. Oracolul din Delphi avea rolul de a face profetii. In atichitate oamenii mergeau pana in Delphi pentru ca doreau sa-si cunoasca viitorul. Cei ce doreau sa gaseasca raspunsuri la intrebari trebuiau sa plateasca si sa jertfeasca animale si asteaptau mai multe zile pana sa le vina randul. Dupa aflarea raspunsului, daruiau templului lui Apollo si preotilor lui obiecte scumpe din aur, pietre pretioase, animale. Cea mai cunoscuta profetie a oracolului de la Delphi este cea legata de razboiul atenienilor cu Imperiul Persan.

Templul lui Apollo reprezinta cea mai impunatoare cladire din cadrul complexului.

Trezoreria atenienilor a fost construita pentru a comemora victoria atenienilor asupra persilor in batalia de la Marathon.

Zidul poligonal – pietrele care alcatuiesc zidul sunt taiate in forme poligonale neobisnuite si sculptate cu inscriptii antice.

Amfiteatrul Antic continua sa impresioneze, avea o capacitate de 5000 de locuri.

Stadionul Antic, construit in continuarea amfiteatrului, este locul unde cu mii de ani in urma se desfasurau intreceri sportive.

Am plecat incarcata de energie de acolo si cu sentimentul ca am fost intr-un loc special.

Post a Comment