Atractii si obiective turistice din Satorini

mai 26, 2019 – 7:44 pm

Insula Santorini este considerata una dintre destinatiile de top ale lumii si este una dintre cele mai cunoscute si vizitate insule din Grecia, dar si una dintre cele mai scumpe. Insula Santorini este renumita pentru cele mai frumoase apusuri de soare si impresioneaza prin casele albe, biserici cu cupole albastre construite pe margine de stanci abrupte. Insula are munte, mare, plaje celebre pentru nisipurile negre, rosi si numeroase situri arheologice.
Pentru ca am ales sa merg cu masina o sa delaliez putin despre costuri.
Ploiesti – portul Pireu 1252 km parcursi in 14 ore. In Grecia se platete taxa de autostrada 30 euro pe sens. Din portul Pireu se ia ferryboat spre Santorini si dureaza 7 ore (mai opreste pe insulele Paros, Naxos si Ios, sa coboare sau sa urce pasageri). Pret pentru ferryboat dus-intors este de 348 euro (o masina si 2 persoane: 41 euro/persoana per drum si 92 euro de masina).

Atractii si obiective turistice din Satorini:

Fira (Thira) Thera – este capitala insulei unde se gasesc multe baruri, restaurante, magazine si hoteluri ce ofera privelisti panoramice uluitoare. Aici se afla si Muzeul Arheologic – Archaeological Museum of Thera.

Firostefani – este o prelungire a orasului Fira si nici nu iti dai seama ca ai iesit din capitala.

Imerovigli – este urmatorul oras si ofera privelisti panoramice catre Fira. Aici se gaseste Anastasi Church – cea mai frumoasa si fotografiata biserica din Santorini.

Din Imerovigli se poate ajunge la Skaros Rock, locul unde odinioara a fost un castel. Dureaza aproximativ o ora sa ajungi pana la Skaros Rock si inapoi.

Oia (Oea) – este situat in partea nordica a insulei si este locul de unde se pot admira cele mai frumoase apusuri de soare. Fiind un loc renumit este si foarte aglomerat.

Ancient Thera – Situl arheologic Thira antica este situat in partea sudica, se parcurge un traseu de 40 minute pe muntele Profitis Ilias. Se poate ajunge cu masina pe un drum serpuit si ingust.

Top plaje in Santorini:
plaja Kamari – este cea mai mare si mai populara plaja din Santorini, aceasta are nisipul negru.
plaja Perissa – este populara datorita plajei foarte lungi si cu cel mai bun nisip negru din zona.

plaja Vlychada – este una dintre cele mai frumoase plaje.

Orasul antic Akrotiri – Cunoscut drept „Pompeiul Minoic”, datorita artefactelor conservate intr-o stare extrem de buna, orasul Akrotiri a fost distrus de o explozie vulcanica in anul 1500 i.H. Se spune ca Atlantida este in Santorini, sub ape.
Din Akrotiri se poate ajunge la Kokkini Ammos Plaja Rosie (Red Beach Santorini) – renumita datorita nisipului rosiatic si a stancilor vulcanice de culoare rosie care o inconjoara.

The Heart of Santorini

Santorini este una dintre cele mai frumoase si mai romantice destinatii turistice din lume, locul cu
unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare. Insula Santorini ofera privelisti spectaculoase si unice, pline de romantism.

Post a Comment